Általános információ

Terület63 ha (felso vízállásnál 73 ha)

Átlagmélység: 2,5 méter, a legmélyebb pont a gátnál 4,5 méter

Fenékviszonyok

Meglehetősen egyhangú, sík a fenék, törések nélkül. Általában vékony az iszapréteg, elszórva kagylópadok is találhatók. Igazi változatosságot jelent a tó vége félé található, vízzel elárasztott “kövesút”, mely az ott található öböl két oldalát kötötte össze az elárasztás előtt. Ez a fél méteres kiemelkedés igazi “haltartó hely”! A tározót körbeveszi a nád és sás, melyekbe horgászállásokat vágtak. Néhány helyen nyíltabb terület, füves szakasz is található.

 

12

 

Halfauna: Ponty, amur, keszegfélék, kárász süllő, csuka, harcsa és balin.

Tórekord halakPonty: 27,35 kg Amur: 29,7 kg Harcsa: 82,25 kg Busa: 50 kg Süllő: 14,4 kg Csuka: 15,6 kg Balin: 8 kg

Fajlagos tilalom nincs, lékhorgászat lehetséges. A tavon egész évben, éjjel-nappal lehet horgászni, a versenyek kivételével, melyek időpontjairól versenynaptárunkból tájékozódhat.

Csónakhasználat

A tavon lehetőség van BIC 252-es csónakok bérlésére is, bojlizás és harcsahorgászat esetén. A tervezett horgászat időpontját előre egyeztetni kell +36 30 / 407 11 73 – as telszámon.

Bojlis horgászokat limitált létszámban tudunk fogadni, ezért szükséges az időpont egyeztetés!

 Bojlis pontyhorgászat rendje:

 

2

 

MINDEN KIFOGOTT HALAT VISSZA KELL ENGEDNI, elajándékozni tilos! (Kivétel a harcsa, melynek sorsáról az egyesület rendelkezik.)

 

Kötekező eszközök:

nagyméretű merítő, pontymatrac, digitális mérleg, szájfertőtlenítő

Bojlis horgászat alkalmával minden horgász köteles FOGÁSI LAPot vezetni, mely egyben a horgászatra jogosító engedély is. A horgászat befejeztével a fogási lapot le kell adni.
Bojlis horgász és hagyományos módszerrel horgászó, egy horgászállásban nem horgászhat!

Az Országos Vizirendészeti szabályok betartása mellett, etetés, fárasztás és a készség behordása céljából használható csónak; kizárólag saját felelősségre! (Mentőmellény használata kötelező!)

Az etetett hely bójával megjelölhető, melyet a horgászat befejeztével EL KELL TÁVOLÍTANI! A bója elhelyezésénél a halőrrel egyeztetni kell; a szomszéd horgászállásban horgászókat ne zavarja.

A napi- és hetijegy árak vonatkoznak a bojlizásra is .

 

3

 

Jegyárak:

Napi és hetijegyek, csak érvényes, (tárgy évre érvényesített ) horgászengedéllyel válthatók a tóparti horgászboltban (TIBI BÁCSI HORGÁSZBOLTJA) hétköznap 6-11h-ig és 15-18h-ig; hétvégén pedig 6-18h-ig.

 

Napijegy:

o felnőtt 6-18 óráig: 3000 Ft
o ifjúsági 6-18 óráig: 1500 Ft
o éjszakai napijegy: 3000 Ft

 

 Hetijegy:

o felnőtt: 30.000 Ft
o ifjúsági: 15.000 Ft (csak szülői felügyelettel)

A napi, és hetijegyek árak magukba foglalják a partra történő lehajtást gépkocsival, illetve az éjszakai, és hetijegyek a sátorállítás, bográcsozási lehetőségeket.

 

 Fogható halak:

* Napijegyenként: 2 ponty + 2 ragadozó + 1 amur + 5 kiló egyéb + harcsa (1m felett korlátlan számban elvihető)
* Hetijegyenként: 4 ponty + 2 amúr + naponta 2 ragadozó + napi 5 kg egyéb + harcsa (1m felett korlátlan számban elvihető)

 

Egyéb információ:

 Komáromi Tibor, az egyesület elnökénél a +36 30/407 11 73 -as telefonszámon.

 

4