Első találkozásom a Big Boilie Baits csalikkal!

2015.szeptember közepén egy nagykálói túrára készültem. Felkerestem a Blaha Lújza téri horgászfelszerelés kölcsönzőt, hogy etetőhajót béreljek. A Delta etetőhajó mellé ajándékba kaptam tesztelésre egy doboz Big Boilie Baits Chili-Jalapeno bojlit.Hazaérve kibontottam a terméket és az ízes illat azonnal felkeltette az érdeklődésemet, így visszamentem és vásároltam még 1 kg-ot.Döntésem helyessége később beigazolódott.

Másnap délben értünk le nagykállói horgásztanyára. Gyors kipakolás és összeszerelés után délután 14 órára már be voltak húzva a pecák. Három botos horgászatot kezdtem el. Az egyiken megszokott tigrismogyorót kínáltam fel, míg a kettes botra régóta használt bevált bojli került, kipróbálás képpen a harmadik pecára a Big Boilie Jalapeno golyót tettem. Elfoglaltuk kényelmes pozíciónkat és vártuk az első jelentkezőt a fényképalbumunkba. A hagyományoknak megfelelően koccintottunk a halakra, ami 2 óra múlva meghozta az első kapást. Meglepetésünkre a Jalapeno golyó volt a nyerő, egy 15,60 kg-os pikkelyes tőponty személyében.

1

Két óra múlva ismét jelzett a peca, az eredmény 11,80 kg-os tőponty lett. Mily meglepő, ismét a Chili-Jalapeno golyó működött. Nemsokára rá érkezett egy 7kg-os, majd egy 10 kg-os fotóra jelentkező. A hetes tigrismogyoróra, éhezett meg.

2

A horgásztársam többféle csalival próbálkozott és egy 9 kg-os ponty lett az eredménye. Ezután reggelig hagytak a halak pihenni. A társam másnap délben egy 15 kg-os tőpontynak örülhetett. Majd egy 12 kg-os remekbe szabott ponty érkezett. A Chili-Jalapeno nála is működött.

3

Ekkor érkezett meg a harmadik társunk is, aki kipakolás és összeszerelést követően több fajta bevált csalival taktikázott, de csak a Jalapeno golyó hozta meg a kapást egy csodás tükörponty személyében.

4

A nagy hőség és az erős déli szél miatt nagyon nehéz volt a halakat bármivel is horogra csalni. A környező állásokon egyáltalán nem jártak sikerrel a horgásztársak. Az egész tavon mások elmondása alapján teljes haltalanság uralkodott. Nem úgy nálunk. Az este folyamán folytatódott a sikersorozat társaimnál is. Egyikük 12 kg-os a másikuk egy 13,50 kg-os pontyot fárasztott sikeresen. Majd késő éjszaka egy amúr tette rövid tiszteletét matracunkon.

5

6

A harmadik nap reggelén sem szakadt meg a sorozat. Szintén a Jalapeno golyóra 14,10 kg-os és még néhány 10-14 közötti ponty érkezett. Végül 4. nap hajnalán indultak be a nagyobb testű halak. Köztük egy 17 kg-os fantasztikus nyurgaponty.

7

Majd megérkezett amire régóta vártam. Reggel 6:30 órakor egy gyenge húzás után folyamatos sípolásba ment át a jelző, komótos és lassú húzással indult a kűzdelem. Félóra elteltével kíméletes fárasztás után partra került az egyéni rekordom és vágyam, egy 21,50 kg-os csodaszép, egyszer horgot látott ponty személyében.

8

Szomszéd horgászok átjöttek gratulálni és érdeklődni a sikereink titka iránt. Szívesen mutattam meg nekik a Big Boilie Baits golyóit és pár szemet adtam kipróbálásra. Rövidesen nekik is meghozta az első halat.

A túra során nagyon erős déli szél volt az uralkodó a hőség trópusi volt, 37 C fok, ami nem igazán pontybarát időjárás. Ennek ellenére a túra sikeresen zárult: 49 db halat fogtunk összesen, ebből 6 db 15 feletti , 1 db 21,50 kg-os pontyot fogtam, mind kivétel nélkül a Big Bolie Baits Chili-Jalapeno bojlijaira jöttek.

Mindenkinek meleg szívvel ajánlom a sikeresebb túra céljából.

Görbüljön Mindenkinek:

Tanos Gábor-Egy csendes őrült.

 
9