A Tiszából telepítette be kerti tavát!
 

Nem mindennapi esetre derült fény az elmúlt napokban, az orvhorgászat is egy fontos, égető probléma, de már engedéllyel rendelkező horgász is olyan tettre vetemedett, amit valószínűleg horgásztársai sem néznek jó szemmel.

Több bejelentés érkezett a Nébih Állami Halőri Szolgálatához (ÁHSZ), miszerint egy magánszemély fotóval dokumentálta az egyik közösségi oldalon, hogy a Közép-Tiszából általa kifogott pontyot a saját kerti tavába telepítette át.

2018. október 12-én Az ÁHSZ azonnali reagálásának köszönhetően a több mint 10 kg súlyú ponty, még aznap este visszaszállításra került az eredeti élőhelyére.

Az ellenőrzés során a halőrök megtalálták a jogszerűtlenül eltulajdonított pontyot.

A horgász elmondása szerint a vízparton ütötte le a halat, amelyet azért szállított át a kerti tavába, mert másnap akarta megtisztítani.

A halászati őrök azonban nem találtak a halon olyan sérülést, amely igazolta volna a horgász állítását.

Így a horgász bár rendelkezett állami horgászjeggyel és területi engedéllyel, a hal kifogásának tényét pedig rögzítette fogási naplójába a ponty áttelepítésével megsértette a hatályos rendelkezéseket.

Tekintettel arra, hogy 30 cm-nél nagyobb testhosszúságú hal a vízpartról nem szállítható el élve.

A vízpartról élve elszállítani megkísérelt halat abba a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületbe kell visszaengedni, amelyből a halat kifogták, az ÁHSZ a 14,9 kg-os ponty Közép-Tiszába történő visszaszállítása mellett döntött.

A horgászok éberségének köszönhetően, ismételten egy jogszerűtlenül megtartott, szép és nagy értékű hal kerülhetett vissza épségben az eredeti élőhelyére.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu